Eigen
verklaring

CBR

Op Mijn CBR kun je je zaken regelen met het CBR. Eenvoudig en snel.Je moet wel eerst inloggen met je eigen DigiD. Zorg voor voldoende beveiliging van je gegevens als je een openbare computer gebruikt. Ben je klaar? Vergeet dan niet uit te loggen.

Hoe werkt DigiD?

Je verlaat even Mijn CBR, en komt terecht op de website van DigiD. Na het inloggen met je persoonlijke DigiD kom je vanzelf weer terug bij Mijn CBR.

Heb je nog geen DigiD?

Vraag je DigiD aan op www.digid.nl. Gebruik nooit een DigiD van een ander, ook niet van je ouders, kinderen, broer of zus. Kun je geen DigiD aanvragen? Machtig je rijschool dan via dit formulier (voor het reserveren van een praktijkexamen of toets voor de personenauto). Je kunt een aanvraagformulier voor een theorie-examen opvragen via de klantenservice.

waarvoor
nodig?

Het CBR beoordeelt voor dat jij je rijbewijs haalt of je rijgeschikt bent. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat bent om auto te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR stelt je hiervoor een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier 'Eigen verklaring’.

Begin op tijd met je aanvraag

De beoordeling van je rijgeschiktheid kan in sommige situaties vier maanden duren. Vul dus ruim (vier maanden) van te voren een Eigen verklaring in en stuur deze op.

Waar te koop en wat kost het

Je kunt op Mijn CBR heel gemakkelijk een Eigen verklaring kopen en invullen. Je kunt ook een papieren Eigen verklaring kopen. Dat kan bij een theorie-examencentrum van het CBR (alleen met PIN te betalen), bij veel rijscholen en bij de meeste gemeenten. Wij raden je aan vooraf na te gaan of jouw gemeente de Eigen verklaring aan de balie verkoopt.

Eigen Verklaring aanvragen

Frankrijklaan 55,
2034BB, Haarlem


Bel ons:
023-3034695

discov

Rijschool ABL | KVK 58227474